A kassen viste sig at være min redning

For ikke så længe siden var virksomheden, hvor jeg længe havde arbejdet nødt til at flytte til udlandet. Jeg stod uden varsel uden stabil løn.

Det føltes ret uoverskueligt. Jeg har aldrig været uden fast arbejde. Glædeligvis har jeg hele tiden været medlem af a-kasse. Det var min løsning, da jeg lige pludselig blev uden arbejde.

Jeg har engang imellem formodet, at det var uden mening at være medlem af arbejdsløsheds-kasse. Jeg har jo ikke været
ledig før i tiden, men glædeligvis var jeg begavet nok til at blive ved med at være medlem.

Da jeg uden varsel var arbejdsløs var det uden tvivl en stor sikkerhed.

A kassen bistod med at danne overblik over det med økonomi og reglementet, og de var behjælpelige med at undersøge nye arbejdsmuligheder, skriblesvar på opslag og CV. Det var faktisk rimeligt nemt.

Det vrimler ikke med jobs i mit fag. Af den årsag var jeg beredt på, at jeg skulle være arbejdssøgende i et stykke tid. Pengemæssigt ville det være benhårdt, men det kunne godt gå. Jeg var berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en a kasse. På grund af det var jeg tilsikret pengemæssigt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke det samme en fast løn, men jeg skal ikke af med huset, og jeg har råd til mad. Det er det essentielle for mig, og det er jeg utrolig taknemmelig over.

Der eksisterer jo en del a-kasser, og det væsentligste for mig er, at min akasse er relevant for mit arbejdsområde. A-kassen skal også fremstå til at stole på. Heldigvis følte jeg mig i gode hænder.

Jeg blev indkaldt til nogle indledende møder hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var derudover lejlighed til at melde sig til til diverse kurser, som hjalp mig til at blive klogere på fx virksomheder.

En dag blev jeg kontaktet af Business Danmark – som sagde, at arbejdsløshedskassen havde et muligt ansættelse til mig. Jeg var lykkelig.

Dagen efter var jeg til møde hos min kommende arbejdsgiver. Det forløb over al forventning, og nogle dage efter kontaktede de mig om, at jeg havde fået jobbet.

Jeg nåede at gå ledig i tre måneder, og det er en lettelse, at jeg i dag har et arbejde. Jeg er henrykt for mine nye kolleger.
Det er svært at være arbejdsløs, og det er væsentligt betydningsfuldt at modtage den mest kompetente bistand.

Jeg følte mig aldrig alene af min arbejdsløshedskasse.
At kunne få arbejdsløshedsdagpenge som en del af en a kasse blev uden tvivl min sikkerhed pengemæssigt. Af den årsag var jeg tilsikret rent økonomisk, og jeg var aldrig nødt til at videresælge de ting, der har stor betydning for mig.